Колие Тюркоаз, Медальон

12,00 лв.
  • Марка: LadyArtRali
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Тюркоаз  Колие

Авторско колие изработено от Тюркоаз, бижутерска тел и верижка от естествена кожа.

Всеки камък е с уникални шарки.

Дължина на верижката-41+4 см.

Приблизителен размер на камъка  3-4.5 см.

Ще получите вашето бижу в подаръчна торбичка от Органза.

Ако желаете кутийка , разгледайте нашите предложения в категория КУТИЙКИ ЗА БИЖУТА

Благодарим ви  за пазаруването!


Тюркоаз е известен като камъкът на щастието. Минералът е известен още от най-дълбока древност, когато е бил ценен дори повече от златото. В древен Тибет е използван като разменна ценност, а заможните са го носили със себе си цял живот. Вярва се, че тюркоазът е камъкът на семейната хармония, който освен всичко друго, пази собственика си и от въздействието на магии.Тюркоазът е един от най-мощните камъни, чиито магически свойства са били почитани още от дълбока древност. Известен като камък на щастието и любовта, минералът е използван изключително много за запазване и възвръщане на хармонията в семейството.
Използва се за направата на най-силните любовни амулети, насърчава възвръщането на чувствата между влюбените. Ако цветът му избледнява, това означава, че любовта на собственика му също намалява.
За да ви донесе любов, е нужно да го носите в петък, когато е денят на Венера, богинята на любовта.
Освен това тюркоазът привлича и пари и богатство, стига да го носите в портмонето си. Важно условие да ви донесе финансово благополучие обаче е той да ви бъде подарен, а не да сте си го купили сами.
Минералът подсилва и покровителства интуицията, помага за развиване на творческия потенциал на собственика си.
За да се възползвате максимално от свойствата на тюркоаза, е нужно от време на време да го „изчиствате“ от енергията, насъбрала се в него. За целта е нужно просто да го поставите в голяма купа, която е пълна с натрошен хематит и да го оставите така за цяла нощ, за да се презареди.Това се прави веднъж в месеца.
Тюркоазът е основен камък на зодия Стрелец. Подходящ е също и за Водолей, Скорпион и Риби. Вярва се, че подсилва интуитивните и творческите им способности. Освен това символизира лоялността, която е характерна за представителите на тези зодии.
Освен това се препоръчва хората, родени през декември, да го носят постоянно със себе си като талисман за късмет и щастие.