Комплект Бял Кварц и Пейзажен Яспис , Гривна и Обеци

18,00 лв.
  • Марка: LadyArtRali
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Комплект Бял Кварц и Пейзажен Яспис , Гривна и Обеци

 Гривна Елементи: Бял кварц 12 мм., Пейзажен Яспис 10 мм.,Кристали, висулка Корона с Кристали в златист цвят,метални пръстени с инкрустирани  с кристали.

Гривната е изработена на еластична корда.  Дължина 17 см.- стандартна.

Ако желаете различна дължина може да го напишете като коментар или да го уточним по телефона при потвърждаване на поръчката.

Обеците са ръчно изработени от  Бял Кварц   12мм. , метални пръстени инкрустирани с  кристали, Мъниста Кристали.   Дължина около 35мм.

Кукичките са хипоалергични без съдържание на никел.

Опаковани в торбичка от Органза.

ЯСПИС
Ясписа е камък на грижовността.
 В древен Египет и Гърция го носели като амулет срещу „лоши очи”, врагове, диви зверове и страхове. Болкоуспокояващата огърлица, която била високо ценена в Англия била направена от яспис- носели я за успокояване на стомашни болки. Вярвали, че зеленият яспис помага при покупка или продажба на нещо.
Ясписът премахва цялата негативна енергия натрупана в организма.
Защитава от „уроки” и зли сили. Премахва умората и повишава общия тонус, изостря интуицията и концентрацията.
 От прастари времена бил наричан „камъкът на лечителите” и „камъкът на живота”, поради широкия диапазон на болести, за които се използвал. Вярвали, че може да подобри зрението и да лекува епилепсия. Китайските лечители го използвали за изчистване на всички вътрешни органи.Знаменитият Авицена съветвал да се носи яспис на стомаха като превенция срещу заболяване на жлъчкатта.
Според съвременната литотерапия, ясписът стимулира и лекува женската репродуктивна система. Облекчава менструалните болки и помага при стомашни проблеми - подуване, газове и запек. Използва се и за лечение на диабет, на проблеми с жлъчката и хепатит.
Носен като украшение укрепва имунната система, предпазва от притеснение и стрес и стимулира жлезите с вътрешна секреция.
Червеният яспис помага за отслабване – пие се ясписова вода, 15 минути преди всяко хранене.
Зодии : Овен, Дева, Рак, Скорпион